Постои излез
од кошмарот на зависност

Дознајте повеќе за нашата програма која е исклучително ефикасна. Погледнете го видеото Вовед во Нарконон.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

„Повторно го контролирам својот живот“

Долготрајниот успех започнува во Нарконон

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

„Нарконон ми даде одлучност да го зграпчам животот.“

Ниту една заменска дрога нема да Ве ослободи од зависноста.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

„Прекрасно е чувството да се биде повторно жив“

Само во Нарконон. Целосно ослободете се од желбата за дрога или алкохол и обновете ја животната сила со нашата уникатна Детоксикација – Нов Живот.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

„Ми се врати волјата за живот“

Потполно ослободете се од желбата за дрога или алкохол. Развијте ги вештините за живеење.
Уште две причини зошто Нарконон функционира.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

„Чист сум веќе две и пол години, ниту еднаш не погледав назад“

Одвикнување без употреба на дрога и лекарства. Потполно ослободете се од желбата за дрога или алкохол на природен начин.
Развијте вештини за живеење. Тоа е причината зошто Нарконон функционира.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

„Нарконон ни го спаси синот“

Нарконон значи слобода од канџите на зависноста.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

„Сега водам исполнет и продуктивен живот“

Нарконон се справува со клучните физички аспекти на зависноста и основните фактори кои го довеле лицето воопшто да посегне по дрога.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  

Нарконон ми го врати животот - 100%

24-часовна нега - поддршка за градење на нов живот во кој нема место за дрога.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО  
САМО ШТО ГО ГЛЕДАВТЕ:

ПОВТОРНО ПУШТЕТЕ ГО ОВА ВИДЕО
ПУШТЕТЕ ГО СЛЕДНОТО ВИДЕО:
АВТОМАТСКО ПУШТАЊЕ НА ВИДЕО

Ослободени од дрога. Еднаш засекогаш.

Дознајте повеќе за нашата програма која е исклучително ефикасна

Нема да згрешиме ако кажеме дека зависноста од дрога е епидемија на светско ниво. Доколку Вие или некого којшто го познавате е фатен во канџите на зависноста, тогаш Вие, без никаков сомнеж, го живеете Вашиот најлош личен кошмар.

Во Нарконон, ние не веруваме дека зависникот ќе остане зависник за цел живот. Ние не веруваме дека зависноста е неизлечива болест. Ние веруваме во опоравување.

Ние веруваме дека личноста која е заробена во спиралата на опаѓање на зависност може да си го врати назад својот живот и да живее живот без дрога. Како го правиме тоа? Тоа е разликата помеѓу Нарконон и останатите програми.

Програмата на Нарконон е уникатна:

Одвикнување без употреба на дроги

Програмата на Нарконон започнува со немедицински процес на одвикнување без лекарства и дроги кој е создаден да му помогне на поединецот да престане со користењето на дрога што е можно најбрзо и најлесно. ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Детоксикацијата Нов Живот

Исклучително ефикасен режим на исхрана, вежбање и сауна, кој е специјално разработен да им помогне на зависниците од дрога потполно да ги отстранат од своето тело остатоците од дрога кои имаат штетно влијание и кои ја поттикнуваат желбата за дрога. ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Вештини за Живеењетo

Последниот дел од програмата се состои од серија на Курсеви за вештини за живеењето. Овие курсеви му ги даваат на поединецот алатките кои му се потребни за никогаш повеќе да не земе дрога. ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Резултатот е слобода од зависноста.

Приказна за успех на светско ниво

Денеска, центрите на Нарконон за рехабилитација од дрога и алкохол работат во повеќе од 20 земји - глобална мрежа на ефикасни центри за рехабилитација со една заедничка цел - да ги ослободат луѓето од канџите на зависноста. Еднаш засекогаш.

Нарконон користи уникатна технологија за рехабилитација која проникнува во сржта на проблемот и овозможува долготраен успех.

Веќе 50 години, Нарконон ги спасува оние за кои се сметало дека се безнадежни зависници од дрога и алкохол. Седмица по седмица. Година по година. Нашиот успех се мери со бројот на наши дипломци кој постојано расте, а кои сега водат живот без дрога.

Овдека ви ги претставивме сите можни информации. Меѓутоа, ништо не може да го замени разговорот со вистински човек кој може да ви даде одговор на вашите конкретни прашања во однос на вашата конкретна ситуација.

Ние сме тука. Ние сме подготвени да Ви помогнеме.
Јавете ни се на 1-800-737-5250 за веднаш да добиете помош.

или научете повеќе за Програмата на Нарконон за рехабилитација од дроги

Многу луѓе. Едно решение.

Откријте како уникатниот приод на Нарконон кон вистинска рехабилитација овозможува вистинско закрепнување.

Овие луѓе го преживеаја кошмарот на зависноста од дрога и како зависници, и како членови на нивните семејства.
Слушнете ги нивните приказни. Откријте како Нарконон им помогна да си ги вратат назад своите животи.

Како и кај секоја друга програма за рехабилитација од дроги, така и кај оваа поединечните резултати може да се разликуваат едни од други.

Институции од Светска Класа
на Секој Континент

Зависноста од дрога и алкохол е глобален проблем кој бара глобално решение, и поради тоа ширум светот се отвораат центри на Нарконон кои ќе одговорат на предизвикот, како што се главниот меѓународен центар во Соединетите Американски Држави, шесте нови континентални центри кои служат како модел, центар кој е особено наменет за уметници и лидери, како и десетици регионални и локални центри.

Ослободете се од дрогата. Еднаш засекогаш.

Мисијата на Нарконон е да му стави крај на злото на зависноста ширум светот. Без разлика дали сте подготвени веднаш да се запишете или сакате повеќе информации или сакате да дознаете како да упатите некого до Центар на Нарконон, ние сме тука да Ви помогнеме.

Подолу ќе ги најдете опциите за контакт кои одговараат на Вашите потреби.

 ®

јавете се на 1-800-737-5250 помош за зависноста од дроги