Сопруг на Дипломец на Нарконон
Роберт Х.

Мојата сопруга имаше историја со зависност од дрога и алкохол. Почна да се однесува чудно и тоа беше доста очигледно. Знаев дека земаше нешто. Всушност и конфискував некои таблети кои ги користеше.

Имаше период кога пиеше и одеше на родителските состаноци пијана. Кога Мери Џејн, мојата ќерка, беше бебе, добив тел. повик од полицијата со прашање дали јас сум таткото на Мери Џејн. Сите беа добри, но таа скршнала во ендек. Тоа беше лоша ноќ.

Се случуваa лоши работи цело време. Немаше безбедност во нашите животи.

Сестрата на мојата сопруга, Меги, ме запозна со Нарконон и ми кажа, „Твоето дете заслужува жива мајка.“ Тоа направи да посегнам по Нарконон.

Првиот Божиќ откако таа заврши во Нарконон, беше типичен Божиќ но претставуваше едно големо олеснување.

Ја имам повторно назад, таа изгледа многу подобро. Ја добив назад девојката која ја оженив.

Да ја пратам во Нарконон беше најдоброто нешто што некогаш сум го направил, за нашето семејство, бракот и за мојата лична среќа.

Повеќе спотови