„Си го вратив достоинството“

Јас бев локален спортист. По средното училиште, јас одбив фудбалска и боречка стипендија за да одам во Маринците. Oсум години бев во Маринскиот амфибиски корпус.

Откако излегов од извидници, се вратив дома. Да, признавам, пиев алкохол овде-онде. Но, тоа беше само на собиранки со скари, пред да почнам да пијам многу,бев способен да се контролирам. Но, во последните две години целосно ме презема.

Се криев, се обидував да го кријам алкохолот од моите браќа, сестра и моите родители. Морав да ја напуштам работата. Пред да ја напуштам работата, пиев по две шишиња на ден. Се грижев само за алкохолот.

Всушност, немав повеќе живот,го немав покрај себе семејството, јас се одвоив од нив. Прекинав да разговарам со пријателите што ги имав. Денгубев во мојата спална и пиев.

Не разговарав со никого, кога дојдов во Нарконон, само се движев наоколу, со наведната глава. Со текот на времето во сауна почнував да се чувствувам многу подобро,како што се прочистував. Можев да размислувам малку почисто, мојата проценка не беше замаглена. Со секој нов ден јас се чувствував подобро и подобро,во врска со себе и кој сум јас.

Местово ме спаси. Јас навистина одев низбрдо и тоа забрзано и ако не дојдев тука сигурно досега ќе бев мртов. Нарконон ми го врати животот. Ми помогна да ја вратам, гордоста и честа. Можам повторно да се погледнам и веќе не се плашам да се погледнам во огледало. А кога ќе се погледнам, гледам во новиот Јас. Тоа е неверојатно чувство.

Повеќе спотови