Надминување на зависноста од метамфетамини, „Повторно сум жив“

Имав супер работа, супер живот.

Но налетував на погрешни луѓе, налетав на метамфетамин. Од тогаш, бавно движев надолу. Изгубив една работа, изгубив жена, убав дом. Едноставно, сè се истури на мене.

Сум бил на конвенционални рехабилитации, знаете „Еднаш зависник, секогаш зависник“. Верував дека Нарконон нуди нешто различно, сосема различно.

И дојдов тука, се обидов и еве 3 години сум веќе чист.

Нарконон не само што ми го промени животот туку го воздигна.

Веќе не се случува мајка ми и сестра ми зборуваат, а јас само слушам. Сега навистина учествувам и имам удел, во нештата што ги правиме. Навистина е возбудливо да се биде повторно жив.

Повеќе спотови