Надминување на зависноста од аналгетици

Кога имав 21, имав несреќа која добро ми го заплетка животот. Ја скршив половината. Докторите ми препишаа средства за смирување на болки за да ми помогнат со болките и за да бидам подобро. И јас, на почетокот ги земав како што беа препишани и немаше никаков проблем.

Еден ден бев на забава и еден пријател ми рече „Еј, знаеш ли дека можеш да ги шмркаш овие.“ „Океј. Ајде да пробаме.“ И тоа беше голема грешка.

Седум години подоцна ми требаше дрога, без разлика што треба да правам, ми требаше прво дрога пред било што друго да направам. При употребата сфатив дека земам само една медицинска верзија на хероин, и таа ме оглупуваше.

И потоа на интернет го најдов Нарконон и им се јавив. Следниот ден отпатував и од тогаш сум чист.

Моите родители се навистина среќни, конечно го добија назад својот син, оној кој вредно работел, бил чесен, зборувал вистина и постојано го спомнуваа. Мет, толку сме среќни што те добивме назад. Добриот, стариот ти што го израснавме што знае што е правилно. И тоа е што тие го имаат сега.

Нарконон ми го врати животот, бидејќи одев надолу по пат по кој или ќе завршев во затвор или ќе бев мртов, едно од двете ќе се случеше. А сега сум полн со живот.

Повеќе спотови