Татко на Дипломец на Нарконон
Гери Џ.

Мојот син беше добро дете. Сигурен сум дека пиел алкохол прекумерно или над дозволеното, од прилика, крајот на средното училиште па до колеџ. Оттаму директно се вработи во полиција.

Имаше доста стресови. Видел голем дел од валканата страна на животот. Имаше видено убиства, зделки со дрога, знаете сѐ, темната страна од работите кои ги гледаме на вести, тој беше сред сето тоа.

Познаваше други полицајци кои го работеа тоа по цел ден, а потоа заминуваа во полицискиот бар и се ослободуваа од стресот цела вечер. Тој постојано беше пијан и прибегнуваше кон алкохолот, мислам, како дел од сцената.

Не земаше учество во семејството приближно околу 6 месеци.

Беше отсутен од забавите, Божиќните активности, дружбите, летувањата, и слични нешта.

Ми рече дека сака да направи нешто продуктивно за да ја надмине оваа состојба. Реков, „Во ред.“

Мислам дека зборуваше со Советникот повеќе пати во текот на 2-3 недели.

Потоа го однесов со неговиот багаж и го предадов. И потоа мина низ програмата.

Стана поздрав, стана човек - со побистра глава, ако ме разбирате. И се разбира, настрана од алкохолот, се врати стариот тој.

Нарконон ми го врати синот назад. На семејството му се врати нивниот брат, и чичко. Тој се врати. Па, тој беше она што ни недостасуваше. Ова го затвори кругот.

Како да му се врати духот за водење корисен живот. И работејќи сега овде, тој ги доведува сите негови способности во подем. За сето ова, јас сум многу благодарен.

Повеќе спотови