Програмата на Нарконон

Што велат Семејствата на Дипломците

оето искуство со Нарконон е она што би го нарекле приказна за успех, во смисла дека ми се врати мојата умна, добро образована ќерка. Благодарна сум што има ваква помош достапна за мајките како мене кои сега можат да се будат со насмевка секое утро, бидејќи знам дека моето прекрасно дете ми се врати.“


„Брат ми се бореше со хероинсказависност 10 години. Откако се обиде со секоја програма што постои на светот,тој продолжи низ периоди на бездомништво и периоди кога беше блиску до смртта. Конечно ја најдовме Програмата на Нарконон и оттогаш е ослободен од дрогите.“


„Мојот сопруг заврши тримесечен третманза алкохолизам во Нарконон. Неговата состојба драстично се влошуваше во изминатитенеколку години и тој пред тоа повеќепати безуспешно се обидуваше да се откаже од пиењето. Среќна сум што можам да известам дека тој е секогаш трезен и ментално и физички посилен. Повторно живееме нормален живот.“


„Од тој ден пред осум години, сестра ми е ослободена од дроги. Ако не беше програмата на Нарконон, денес немаше да имам сестра. Му благодарам на Бога секој ден, што ме доведе на вистинското место за спасување на нејзиниот живот.“


„Без личната посветеност на персоналоти одличнатапрограма за рехабилитација во Нарконон, верувам дека мојот син немаше да биде жив денес. Тој веќе не зема дроги - здрав е и среќен. Тој е продуктивен член на општеството благодарение на личната грижа и вредното знаење кое го доби во Нарконон.“


„Нарконон се појави и буквално го спаси татко ми. Нарконон го научи татко ми дека животот е она што ќе направиш од него, а дрогата прави да изгледа како да немаш за што да живееш.“„Му благодарам на Бога на небото што ме донесе во Нарконон. Многу сум му благодарен на Нарконон за програмата која ја пренесе мојата ќерка од 35-годишна зависност во целосна трезност, во последниве пет години. Таа стана продуктивна за својата заедница. Таа се здоби со самодоверба. Таа донесе среќа и задоволство за себе и своите деца. Таа стана радост и задоволство е да се биде со неа. Таа е ЖИВА!“


„Кога мојот син ја заврши оваа програма која спасува животи, нашето семејство беше обновено. Сега тој е почитуван член на оваа заедница. Како мајка, нема поголема среќа отколку да ти се врати детето. Нема пари кои можат да го платат тоа.“


„Пред Нарконон, брат ми крадеше од нас само за да си ја купи следната доза. Неговото ужасно однесување и личност одговараа на неговиот надворешен изглед. Поради програмата на Нарконон тој беше способен да се трансформира пак во здрава, прекрасна личност каква што беше пред дрогата.“

„Нарконон ми го врати синот, а нему му го врати животот. Ете зошто Нарконон е толку извонредна програма.“

„Гледав како брат ми се врати во живот преку програмата на Нарконон. Тој е предработник како поставувач на подови. Има прекрасна девојка со која наскоро ќе се ожени. Штеди за да купи куќа и си ги отплати сите долгови. Наркононго научи да преземе одговорност за проблемите и хаосот што ги предизвика во нашето семејство.“


„Мојот син е трезен веќе 11 години,се врати на факултет, започна музичка кариера, и стана љубезен и поодговорен човек како резултат на програмата - и никогаш повторно не се врати назад. Неговата зависност е во минатото и неговата иднина е енергична, реална и златна. Не можам доволно да ја искажам мојата длабока благодарност кон програмата на Нарконон.“


„Нарконон е единственото нешто што го сочува мојот живот од распаѓање. Го спаси она што ми значеше најмногу на овој свет - мојата мајка. Таа ја помина програмата во 1998 и оттогаш е трезна. Беше извонредно да се види оваа жена која ја сакам и која ми недостигаше толку многу, како ми се враќа. Никогаш не сум бил погорд на мојата мајка отколку во тој момент.“


„Јас сум мајка на син чиј живот беше спасен со програмата на Нарконон. Не знам како тој толку чудеснобеше претворен во нова личност- но тие му ги обновија душата и животот. Засекогаш сум благодарна на оваа програма. Тоа беше чудо за мене и моето семејство.“


„Нашиот син замина -беше некој што не го познававменекој што не сакавме да го познаваме. Кога се врати, почна да си ги гради одново сите односи со семејството. Доаѓаше на празници. Беше способен да ги решава проблемите кои излегуваа. Не можам доволно да му се заблагодарам на Нарконон - тие нам ни го вратија синот.“


„Нарконон програмата ми беше привлечна бидејќи таа не беше фиксирана со време. Ќе траеше онолку колку што ќе му треба на мојот син да ја заврши. Има веќе осум години откако ја заврши програмата и тие години покажаа дека тој навистина има нов почеток.“


„Нашата ќерка успешно ја заврши рехабилитацијата од дроги на Нарконон. Изминаа веќе четири години и таа е одлично. Таа е здрава, среќна и напредува на колеџ со одлични оценки.“


„Програмата на Нарконон му го спаси животот на син ми. Сто отсто сум сигурна дека син ми денес немаше да биде жив ако го пратев на некоја друга програма. Нарконон е уникатен.“


„Нема зборови кои можат да ја опишат среќата и благодарноста што ја имам за оваа можностда го запознаам мојот убав возрасен син. Преку неговата тешка работа, посветеност и подарокот од Нарконон, тој ни се врати нам и на живот кој го исполнува.“


„Во априлбевме на дипломската церемонија на нашиот син во Нарконон. Овој настан засекогаш ќе биде врежан во нашето сеќавање, како повторно раѓање на нашиот син. Толку долго го немаме видено без дроги или алкохол, што всушност имаме мака да го препознаеме. Изгледаше апсолутно прекрасно и неговото однесување беше толку мирно и прифатливо. Со години се чудевме дали некогаш пак ќе го видиме нашиот ‘вистински‘ син. Никогаш нема да ги заборавиме вашите лица или прекрасните работи што ги правите. Ви благодарам од дното на срцето.“


„Јас и мојот син седнавме да ги продискутираме неговите планови за продолжување на неговото образование и би сакал да знаете колку ја ценам користа од една ваква извонредна програма каква што е Нарконон. Ви благодарам што му помогнавте на мојот син да си го пронајде животот повторно и што ни го вративте синот.“


„Мојот син е веќе три години ослободен од дроги и многу сум горда на него. Сите ние сме. Тој е толку позитивен, толку сигурен во себе. Тој знае што сака. Многу го сакам и мислам дека секогаш ќе имаме добри и блиски односи. Нарконон е најдоброто нешто што можеше да му се случи.“


„Откако испробавме бројни други рехаб програми, го пронајдов Нарконон. Го одведов во Нарконон како исцрпен ‘човек на крајот од патот‘. За кратко време си го поврати здравјето и пак стана свој. Најважно е што тој се ослободи од дроги. Мојот син сега има свое семејство. Тој е многу продуктивен во работата со други на кои им помага да си ја повратат самодовербата и да се ослободат од деструкциите од употреба на дроги. Мојот син и јас никогаш не сме биле поблиски и не сме имале подобар однос на татко и син. Наркононне само што ми го врати синот, туку ми даде и многу добар пријател. Нема зборови со кои може да се објасни што значи Нарконон за моето семејство.“

„Програмата на Нарконон му го спаси животот на син ми. Сто отсто сум сигурна дека син ми денес немаше да биде жив ако го пратев на некоја друга програма.“

„Мојот сопруг е сега многу стабилен и одговорен. Ако рече дека е на работа, можеш да го најдеш таму. Не губи трпение како порано. Неговите комуникациски вештини се невидени - феноменално е да го гледаш како работи со луѓето сега. Порано, кога беше зависен, секогаш врескаше, викаше и фрлаше работи. Секогаш беше лут. Сега е како друг човек - самиот тој. Тоа е навистина прекрасно.“


„Програмата на Нарконон за рехабнавистина функционира. Имам внук кој беше завсник од дроги 10 години. Неговата зависност доведе до употреба на мет и неговиот живот тргна надолу. Овој млад христијанин беше пријавен во Нарконон од неговото семејство и тој е вистинска приказна за успех. Тој е сега здрав, среќен млад човек вработен како Курс Супервизор во Нарконон. Тој е многу сакан од неговото семејство и благослов е што влезе во програмата на Нарконон. Тоа буквално му го спаси животот.“